KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Betűméret:

A tanulókkal már november végén kiválasztottuk az ajándékok elkészítéséhez a feladatokat: táska, díszpárna készítése díszítéssel. A díszpárna szarvas minta (aplikálással), rávarrással készült.

Betűméret:

A szakkörökön és a szakmai gyakorlaton a tanulók két év alatt sokat fejlődtek. A kezdeti nehézségektől a mostani hozzáállásuk sokat változtak. Eleinte nagyon nehéz volt őket rávenni, hogy részt vegyenek a szakkörön.

Betűméret:

Az órákon a negatív családtervezés keretén belül a helyes óvszerhasználat, fogamzásgátlás formái, helyes alkalmazása volt a fő téma, hiszen az iskola elhagyás csökkentése, a nem kívánt terhességek számának csökkentése volt a fő célom.

Betűméret:

Iskolánkban, a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégiumban a GINOP 6.2.3. pályázat keretén belül 2020. szeptember 17-én megrendezésre került egy játékos tanulmányi verseny.

Betűméret:

GINOP-6.2.3-17-2017-00004. projekt keretében kiemelten kezeltük a roma tanulók mentorálását.  A lemorzsolódás megelőzése érdekében iskolánkban igyekeztünk a mentorált tanulókat a legszerteágazóbb technikákkal segíteni, motiválni.

Betűméret:

Tehetséggondozás a vendéglátásban!

Betűméret:

A GINOP-6.2.3.-17-2017-00004 projekt keretében a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése.

Betűméret:

Építőipar ( festő, asztalos, kőműves) - tehetséggondozás. A tehetséggondozás során fejlődött a diákok szépérzéke, az új iránti érdeklődésük, kíváncsiságuk.

Betűméret:

A pályázat keretében tagintézményünk is kiemelt szerepet fordított a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók felzárkóztatására. Az egyik feladat a matematikai kompetenciafejlesztés volt, mivel a komplex szakmai vizsgák sikeres teljesítésének elengedhetetlen feltétele a matematikai eszköztudásra épülő szakmai számítás teljesítése.

Betűméret:

Csillogás és a fényűzés című szakmai kiállítás megtekintése. A kiskunhalasi női szabó csoport szakmai kirándulása Budapesten. Nagy érdeklődéssel nézegettem mindig is a fővárosunkban, Budapesten szervezett szakmai rendezvényeket.

Betűméret:

GINOP 6.2.3. Csoportos, kooperatív tanulmányi verseny 2020.09.10.
Iskolánkban, a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégiumban a GINOP 6.2.3. pályázat keretén belül 2020. szeptember 10-én lebonyolításra került egy csoportos, kooperatív tanulmányi verseny.

Betűméret:

A szakkörökön a kézimunkázással töltött idő alatt sokat beszélgettem a tanulókkal. Egy ilyen beszélgetés alkalmával derült ki, hogy ők még nem jártak méteráru üzletben. A diákok kistelepülésen laknak, ahol nincsen méteráru üzlet. Kérdezték, hogy milyen az, mit lehet ott vásárolni. Oktatóként feladatomnak tartom, hogy a szakmai anyagok beszerzésével is megismerkedjenek a diákok. Ismerjék meg az alapanyagokat és a kellékeket, tudják alkalmazni, hogy mit mivel dolgozhatnak össze.

Betűméret:

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum a GINOP- 6.2.3-17 számú Európai Uniós pályázaton 549 989 910 Ft-os támogatást nyert.  A projekt 2018-2020 között a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztésére irányul. Ennek keretében 2018. szeptember 26-án játékos tanulmányi versenyt rendeztek a Vári kollégiumában.